top of page

Світ шукає енергію – енергозберігаючий будинок її знаходить


Енергозберігаючий будинок.

Найбільш ефективним способом досягнення енергозбереження в житловому будівництві є в першу чергу використання теплоізоляційних матеріалів для стін, перекриттів і даху будинку. Тепла і герметична коробка побудованого будинку, будучи захисним бар'єром від зовнішніх кліматичних умов, діє за принципом термоса - перешкоджає віддачі наявного тепла. Такими унікальними теплоізоляційними властивостями володіють сендвіч-панелі Сіпеко - цей сверхтеплий матеріал застосовується в малоповерховому будівництві за північноамериканської (канадської) SIP-технології. Традиційна канадська дерев'яно-каркасна технологія отримала бурхливий розвиток в США. Будинок з SIP-панелей - довговічний, екологічно чистий і комфортний. Цей енергоефективний будівельний матеріал застосовується для стін, перегородок, перекриттів і даху, тобто для всієї коробки будинку, роблячи його внутрішній простір захищеним від зовнішніх температур. У будинку Сіпеко тепло навіть у найлютіші морози, і прохолодно в літню спеку.Своїм створенням сендвіч-панелі зобовязані Франку Ллойду Райту, американському інженерові, який ще в далекі 30-ті роки минулого сторіччя вперше застосував сендвіч-панелі в будівництві проекту «Unsonian».

 

Енергозбереження у багатоповерховому будинку

При експлуатації традиційного багатоповерхового житлового будинку через стіни втрачається до 40% тепла, через вікна - 18%, підвал - 10%, дах - 18%, вентиляцію - 14%. Тому звести тепловтрати до мінімуму можливо тільки при комплексному підході до енергозбереження.

Енергоефективні будівлі

Будівництво енергоефективних будівель широко здійснюється зараз у всьому світі. Сумарний ефект економії тепла у таких нових споруджуваних житлових і комерційних будівлях становить 50-70%. Така істотна економія дозволяє швидко окупити витрати від застосування енергозберігаючих технологій.

ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ СТЯЖКИ З ПОЛІСТИРОЛБЕТОНУ

Полістиролбетон - це бетон, легким заповнювачем якого є спінений полістирол. Полістиролбетон за своїми властивостями відноситься до легких бетонів (комірчастих бетонів), проте має ряд істотних відмінностей. До його переваг відносять можливість варіювання в широких межах його щільності, внаслідок чого полістиролбетон може бути як конструкційним, так і теплоізоляційним матеріалом. В даний час полістиролбетон активно застосовується для утеплення підлог, стін, дахів. Об'єктів, що будуються так і вже введених в експлуатацію.

Позитивні якості полістиролбетону:

він більш довговічний (на відміну від полімерних матеріалів, які значно швидше старіють і руйнуються);

висока теплозберігаюча здатність підлог, стін і даху будинку;

екологічно безпечний;

блоки спрощують і зменшують час на укладання стін.

 

Використання альтернативних видів енергії

Компанія Google – найбільший пошуковик в світі, в найближчий час планує здійснити перехід на поновлювані джерела енергії. Всіма відома інтернет-компанія анонсувала будівництво чергової вітряної електростанції в американському штаті Техас на суму $75 млн.$. Зовсім недавно Google вже повідомляла про встановлення об’єктів сонячної енергетики.

Крок компанії Google повторила інша не меньш відома компанія Facebook. Соціальна мережа Facebook заявила, що у своїй роботі використовує енергію вітру. Центр обробки даних компанії в штаті Айова працює виключно за допомогою вітрової станції. Це вже буде другий проект соц.мережі, що працює на відновлюваних джерелах енергії. В цілому Facebook ставить перед собою мету по використанню 25% енергії для живлення своїх дата-центрів.

 

Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page