top of page

Декоративне покриття Grotto


Використання декоративних штукатурок в інтер'єрі частково нагадує мистецтво, яке потребує творчого підходу, особливої педантичності в роботі і майстерності, яке приходить з досвідом. Не кожен може майстерно нанести такий матеріал, адже це тонка робота, до якої потрібно ставитися дуже уважно і делікатно.

Нанесення декоративних штукатурок проводиться завжди останнім шаром, який може бути пофарбований, а також покритий лаком або воском. Призначення фінішного шару обробки:

  • фінішний шар обробки формує площину поверхні і вирівнює її остаточно, заповнює всі дрібні щілини і поглиблення, створює рельєф і фактуру, тому наносити його слід гранично акуратно;

  • захищає поверхню від вологи, механічних пошкоджень, стирання і зносу, інших небажаних впливів. Саме фініш приймає на себе основне навантаження з боку навколишнього середовища, атмосферних явищ, тварин і комах, людей. Тому цей шар повинен бути міцним і стійким до всіх можливих впливів;

  • створення декоративних рельєфів, фактур, малюнків, візерунків, імітація різних матеріалів. У самій назві матеріалу можна прочитати одне з його основних призначень - декор. Цей матеріал поєднує в собі відразу дві функції: захисне покриття і декоративне оздоблення.

Існують готові суміші зі спеціальним складом, які при певній техніці нанесення гарантовано створюють певний рельєф. До таких складів належить суміш Гротто.

Гротто - це рельєфна штукатурка шорстка на дотик, яка за зовнішнім виглядом нагадує зріз каменю або стару штукатурку з вицвілою поверхнею. Даний тип штукатурки відмінно підходить для обробки сходових маршів, холів, коридорів, чудово виглядає в сучасних інтер'єрах. Це відмінне рішення для стилю кантрі або прованс, а також в поєднанні з деревом можна домогтися максимальної натуральності інтер'єру. Ще однією особливістю даної техніки є можливість нанесення її на стіни з дрібними дефектами.

Це декоративне покриття пастоподібної консистенції, склад готовий до застосування, але при необхідності додається вода 10-15% щоб довести до потрібної консистенції. Створений на базі натурального вапна та відкаліброваної мармурової крихти діаметром 0,2мм з акриловими звязуючими на водній основі. Кольорова гама: базовий білий. Колерується універсальними барвниками.

Витрати: В один шар - 1,2 кг / м2, у два шари - 1,6-2 кг / м2. Водорозчинний, нетоксичний, незаймистий. Екологічно чистий у відношенні людини і навколишнього середовища матеріал. Має високу паропроникність та антигрибкові властивості. Чудово себе веде у вологих приміщеннях. Володіє високою міцністю, стійкість до атмосферних опадів. Витримує очищення лужними миючими засобами.

Декоративне покриття Grotto є однією з найбільш популярних позицій у всій лінії Ельф Декор. Використовувати її можна по різному:

  • вона може виступати як самостійне покриття, базу можна колерувати за бажанням і це буде вже окремий ефект;

  • можуть використовуватися інші фінішні покриття, такі як прозорі лаки, металізований віск Special Wax, лаки-хамелеони і т . п.

Одним словом, декоративне покриття Grotto є практично універсальним, тим більше, що наносити його можна як у середині приміщень так і з фасадної сторони.

Декоративне покриття слід наносити виключно на якісну основу. Поверхня повинна бути міцною, сухою, очищеною від висолів, пилу, бруду, масла і жиру. Раніше пофарбовані поверхні слід очистити від старого матеріалу і зачистити наждачним папером. Місця, уражені пліснявою повинні бути ретельно очищені механічно і оброблені грунтом Д-07 (ТМ «ЕЛЬФ») або іншими спеціальними засобами. Поверхню вирівнюємо звичайною шпаклівкою або штукатуркою, а потім наносимо кварцевий грунт Д-17 або Д-19 (ТМ «ЕЛЬФ»). Після повного його висихання наносимо перший шар GROTTO шпателем з нержавіючої сталі, рівномірно розподіляючи продукт по всій поверхні на величину зерна. Після повного висихання першого шару щіткою, малкою, сталевою гладилкою або навіть шматком поліетеленової плівки методом торцювання наноситься другий шар GROTTO. Не чекаючи, поки другий шар висохне, починаємо його розгладжувати сталевою гладилкою легкими рухами. Зверніть увагу, що другий шар не повністю покриває поверхню, а нанесений на неї плямами. Від траєкторії рухів буде залежати остаточний візерунок. Чекаємо повного висихання другого шару, потім беремо щітку, ганчірку або хутряну рукавичку і наносимо на поверхню спеціальний віск або лак, який може мати однотонний або перламутровий відтінок. Віск втираємо ретельно, щоб покрити всі западини і елементи отриманого рельєфу. Після висихання віск можна пофарбувати прозорим лаком для штукатурки. Для отримання сучасних покриттів можна використовувати лаки-хамелеони AZURE або металізовані воски SPECIAL WAX. Як посилення захисного шару рекомендується використовувати лак Д-101, Д-102, Д-105 (ТМ «ЕЛЬФ»). При виконанні фасадних робіт рекомендується застосування гідроізоляційного грунту Д-15 (ТМ «ЕЛЬФ»), а для створення фінішного водовідштовхувального шару рекомендується застосування гідрофобізатора Д-16 (ТМ «ЕЛЬФ») або Поліфлюіда (ТМ "Somefor").

Отже, ми можемо підсумувати і сказати, що декоративна штукатурка GROTTO - це вид фінішної обробки, яка поєднує в собі властивості захисного, фактурного та декоративного покриття.

Способів нанесення декоративної штукатурки існує безліч, так як робота творча, і кожен художник знаходить свій метод.

Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page