top of page

Впровадження робочого зошита при підготовці фахівців з професії "Маляр" в ДНЗ "Інгуле

З метою оновлення комплексно – методичного забезпечення та підвищення якості виробничого навчання при підготовці фахівців будівельної галузі створено робочий зошит за професією «Маляр» ІІ – ІІІ р. відповідно ДСПТО 7141.F.43.34 – 2015 «Маляр», робочого навчального плану та навчальної програми, затвердженого департаментом освіти і науки облдержадміністрації 12.07.2016р.

Робочий зошит розроблено з наступних тем ІІ-ІІІ розряду з професії «Маляр»:

Т - 1. Вступне заняття. Інструктаж з безпеки праці та пожежної безпеки.

Т – 2. Ознайомлення з інструментами та пристроями.

Т – 3. Виконання основних малярних операцій при підготовці та обробці поверхонь під водяне пофарбування.

Т – 4. Виконання основних операцій при підготовці та обробці поверхонь під неводне пофарбування.

Т – 5. Виконання основних операцій при підготовці раніше пофарбованих поверхонь.

Т – 6. Виконання основних операцій при підготовці та обробці поверхонь під обклеювання шпалерами.

При створені використанні друковані видання:

А.С. Нікуліна «Малярні роботи», видання «Вікторія» Київ,2006р.

Т.Є. Остапченко «Технологія опоряджувальних робіт», Київ «Вища школа», 1996р.

Г.В. Кривенко «Матеріалознавство для будівельників», Київ, «Техніка», 1996р.

Є.К. Карапузов «Матеріали і технології в сучасному будівництві», Київ, «Вища освіта», 2004р.

А.О. Сурженко , О.М. Шепелев «Малярні і штукатурні роботи», Київ, «Будівельник», 1971р.

А також Інтернет – ресурси, фотоматеріали, схеми, таблиці, цифрові данні.

Робочий зошит складається з титульного листа, який включає назву професії, розряд, П.І.Б. учня. Містить основний довідково-інформаційний матеріал, необхідний для засвоєння знань та вмінь під час виробничого навчання. Зошит розроблено таким чином, що учні можуть самостійно вивчати навчальний курс з професії «Маляр». При вивченні кожної теми уроку надається короткий опис дій і послідовність виконання прийомів, якими учень повинен оволодіти. З метою контролю знань і вмінь учнів розміщені контрольні питання з теми, тестові завдання, а також практичні завдання для закріплення матеріалу уроку виробничого навчання. Додаються малюнки, ескізи, інструкційно-технологічні картки, таблиці, які потрібно доповнити або самостійно опрацювати. Самостійна роботи не лише засіб здобуття нових знань умінь, а й спосіб формування та реалізації позитивної якості особистості. Незаповнені сторінки призначені для додаткової інформації, роботи з довідковою літературою, при підготовці до тематичної атестації.

Робочий зошит сприяє активізації свідомого набуття якісних знань і вмінь професії маляра. Тести контролю, практичні завдання дають змогу кожному учню самостійно перевірити рівень своїх знань і вмінь. Учень може також не тільки оперативно знаходити потрібний матеріал, а й вносити корективи і доповнення. Систематичне використання складових дає змогу хоча б частково вирішити питання між стрімко зростаючим обсягом навчального матеріалу та індивідуальними можливостями учнів щодо свідомого засвоєння нового матеріалу. Майстер виробничого навчання працюючи з зошитом повинен враховувати інтелектуальний рівень учнів та має право вносити свої корективи у форму і зміст.

Впровадження робочого зошиту в навчальний процес при підготовці фахівців з професії "Маляр" надасть змогу значно підвищити інтерес учнів до виробничого навчання, у декілька разів збільшити кількість учнів, що мають високий рівень професійної підготовки, добре оволодіти кваліфікацією опоряджувальника і стати конкурентоспроможними фахівцями.

Зошит пройшов апробацію при Державному навчальному закладі «Інгулецький професійний ліцей» і розрахований для педпрацівників та учнів професійно-технічний навчальних закладів, навчально-курсових комбінатів. Матеріали схвалені методичною комісією будівельних професій ДНЗ "Інгулецький ПЛ". Протокол № 9 від 04.05.2017 р.

Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page